Taxatie

Er kunnen veel redenen zijn om een woning te laten taxeren. De bekendste is uiteraard de taxatie voor het aanvragen van een hypotheek. Maar ook bij bijvoorbeeld een scheiding of overlijden is er vaak een taxatie nodig om de zaken goed af te wikkelen.

Als er een taxatie van uw woning wordt verricht, dient er nauwkeurig gekeken te worden naar de diverse (waardebeïnvloedende) factoren van de woning en de omgeving. Denk hierbij aan de staat van onderhoud, het materiaalgebruik, duurzaamheid en de locatie. Daarnaast wordt er onder meer bij de gemeente en het Kadaster geïnformeerd naar de bodemgesteldheid en andere bijzonderheden die op het perceel kunnen rusten.

Gecertificeerde taxateur

Voor een goed en betrouwbaar taxatierapport is het belangrijk dat dit wordt opgesteld door een deskundige taxateur. Alle taxateurs van Hart van Brabant Makelaardij zijn – naast NVM-lid- aangesloten bij het NRVT (Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs).

Deze stichting registreert vastgoedtaxateurs op persoonlijke titel en richt zich op het borgen van de vakbekwaamheid van deze taxateurs, onder andere door middel van inschrijving in één centraal register.

NWWI Taxatierapport

Ook zijn wij aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut. Het NWWI is opgericht om financiers en consumenten zekerheid te bieden over de waarde van woningen. Daarnaast streeft het instituut naar een gezonde prijs-kwaliteitverhouding van taxaties.

Het NWWI ziet erop toe dat elke taxatie volgens heldere richtlijnen tot stand komt. Door taxateurs betrouwbare taxatieproducten te bieden, schept het instituut de voorwaarden voor kwalitatief goede en objectieve taxaties. Taxaties die duidelijke, op de situatie toegespitste, informatie leveren. Zo ontstaan maatproducten. Het NWWI is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Het keurmerk staat voor deskundigheid, transparantie en kwaliteit.

Bij woningen en appartementen tot € 500.000,- bedragen de kosten voor een gevalideerd taxatierapport € 765,- inclusief BTW en validatiekosten.

Indien de waarde meer bedraagt dan € 500.000,- brengen we graag een offerte voor u uit.

Vraag een NWWI-taxatie aan

Het aan- of verkopen van een huis
is bij ons al meer 20 jaar een feest!

Hart Van Brabant Makelaardij op Funda